Prima pagină > Ştiri diverse > Ce s-a schimbat în bine în satul Cobani în 2019

Ce s-a schimbat în bine în satul Cobani în 2019

Anul trecut la finalul lunii mai scriam un articol despre ce se mai schimbase în bine în Cobani. A trecut mai bine de 1 an și am reușit să ajung iarăși în satul natal. Mi-am propus să fac din nou un inventar al lucrurilor bune care s-au întâmplat în sat. Iată ce am observat.

Chiar la intrare în sat a fost construit un postament de piatră pe care apare anul primei atestări a satului Cobani. Monumentul este iluminat și, din câte am înțeles, literele care alcătuiesc numele satului luminează de asemenea.

În fața Primăriei a fost amplasat un monument dedicat cobanenilor care au fost victime ale regimului sovietic. Monumentul conține o listă a celor care au fost omorâți și deportați și se află peste drum de Primărie.

Curtea din fața Casei de Cultură a fost finisată și amenajată. Iată o comparație între cum arăta în mai 2018 (vezi și articolul meu precedent) față de prezent. Din câte știu interiorul Casei de Cultură nu a fost încă renovat.

Am avut ocazia să vizitez grădinița copilăriei mele în care nu am mai intrat de mai bine de 30 ani. Am găsit 2 clădiri moderne și curate care au fost renovate cu finanțare din partea Guvernului României. Încălzirea celor 2 clădiri este asigurată cu o cazangerie construită cu sprijinul Uniunii Europene. O mare parte din jucăriile și cărțile care apar în fotografii au fost donate grădiniței de către Asociația Aripile Speranței.

De asemenea am avut ocazia să particip la o zi a ușilor deschise la Centrul Comunitar al Asociației Neemia. Ceea ce face Victor Zamă acolo împreună cu voluntarii săi este extraordinar și despre asta voi scrie un articol separat.

Dacă aveți completări, vă rog să-mi lăsați un comentariu aici sau pe pagina de Facebook.

Categorii:Ştiri diverse
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. 25 august 2019 la 10:09

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s