Prima pagină > Ştiri diverse > Cum au sărbătorit cobănenii ziua satului la aniversarea de 643 ani

Cum au sărbătorit cobănenii ziua satului la aniversarea de 643 ani

ziua-satului-cobani

Conform tradiției, pe 3 iunie locuitorii din Cobani celebrează ziua satului, 3 iunie 1374 fiind data în care a avut loc prima atestare în scris a acestei localități. În acest an sărbătoarea a avut loc în apropierea Casei de Cultură și a avut numeroși invitați care i-au încântat pe cobaneni cu muzică și dansuri populare.

Sărbătoarea a început cu o ceremonie în cadrul căreia au fost premiate câteva cupluri ce au împlinit 1 an, 50 și 60 ani de la căsătorie și au fost acordate titluri de cetățean de onoare al satului. Apoi au urmat concertele.

Am cadrul acestora am avut invitați de la Școala de arte din Hîjdieni care își va deschide în acest an o filiala în fosta grădiniță din Cobani. Astfel copiii din sat vor putea studia vioara, acordeonul, dansul, pianul și alte instrumente fără să fie nevoiți să se deplaseze în altă localitate.

Printre invitați s-au numărat și un grup de chitariști de la Centrul Comunitar „Aripile Speranței”, câțiva dansatori iscusiți de la Colegiul de Artă din Soroca, numeroși elevi din sat de toate vârstele, precum și cobanenii care au dorit să adreseze un mesaj de felicitare consătenilor.

La final cobănenii s-au bucurat de un recital susținut de îndrăgitul cântăreț de muzică populară Igor Rusu care s-a arătat încântat de natura frumoasă din jurul satului. Petrecerea a continuat cu dansuri și cântece de voie bună și a durat până mult după miezul nopții.

Pe 3 iunie cobănenii sărbătoresc ziua satului

Posted by Satul Cobani on Monday, June 5, 2017

Categorii:Ştiri diverse
  1. 7 iunie 2017 la 11:26

    1 an, 50 și 60 ani de la căsătorie…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s