Prima pagină > Ştiri diverse > Ce s-a schimbat în bine în Cobani în ultimii ani

Ce s-a schimbat în bine în Cobani în ultimii ani

Centrul Comunitar Aripile Sperantei

Centrul Comunitar

În cazul în care nu ați mai fost de câțiva ani prin sat și sunteți curioși să aflați ce s-a schimbat în bine între timp în Cobani, vă propun în cele ce urmează o listă cu lucrurile pe care le-am observat eu astăzi în timp ce mă plimbam prin centru.

E posibil să fi omis unele locuri, de aceea, vă rog să-mi lăsați un comentariu în cazul în care aveți completări sau informații suplimentare. Acestea fiind spuse, să începem.

 

Centrul Comunitar „Aripile Speranței” – un loc cu impact pozitiv major asupra tinerilor din localitate și a sătenilor în general. Centrul organizează diverse activități educative și culturale pentru tinerii din sat, precum și acțiuni de curățenie și de binefacere.

În spatele centrului a fost amenajat un părculeț sportiv în care oricine poate să facă mișcare și să beneficieze de aparatele sportive instalate acolo. De aceea centrul este un beneficiu enorm pentru Cobani. Puteți urmări acțiunile lor pe această pagină de facebook.

Gimnaziul Cobani – a fost renovat considerabil în ultimii 6 ani. S-au schimbat geamurile și ușile, clădirea a fost izolată, s-a renovat sala de sport și interiorul claselor, au fost instalate toalete interioare, a fost amenajată o cantină pentru elevii mici și construit un beci în care se păstrează alimentele etc.

Despre lucrările de renovare a școlii am scris mai pe larg în alte articole pe care le puteți citi pe acest blog. Pentru a fi la curent cu noutățile din Gimnaziul Cobani, puteți urmări această pagina de facebook.

gimnaziul cobani

Casa de cultură și Muzeul Satului – exteriorul Case de cultură trece în acest moment printr-un proces de reparație. A fost înlocuit acoperișul, s-a construit un gard frumos, iar acum se amenajează intrarea. După cum se vede și în fotografii, pragul de la intrarea e fost mărit considerabil pentru a putea fi folosit și la diferite festivități și evenimente. Sper că primăria va continua cu renovarea și în interior.

Despre Muzeul Satului am scris pe acest blog și pe pagina Satului Cobani de mai multe ori (găsiți articolele aici). În acest moment muzeul beneficiază de un spațiu mai mare în care sunt expuse foarte multe lucruri interesante din istoria satului. Muzeul e un loc ce trebuie vizitat neapărat.

Grădinița și creșa – a trecut de asemenea printr-un proces vizibil de reabilitare. Acoperișul a fost înlocuit, s-a modernizat interiorul și au fost reorganizate spațiile de joacă pentru copii.

Biblioteca sătească, centrul medical și oficiul poștal – cele 3 se află în aceeași clădire de aceea le-am inclus în aceeași categorie. Am fost plăcut surprins de faptul că această clădire arată modern și are un aspect plăcut. Biblioteca este dotată cu câteva computere care pot fi folosite de oricine pentru a accesa internetul în mod gratuit.

Drum central – cu câțiva ani în urmă a fost asfaltat drumul ce pornește de la Primărie în direcția fostei ferme. Deși au trecut câțiva ani de atunci și în asfalt au mai apărut în unele locuri gropi, în cea mai mare parte drumul este într-o stare destul de bună.

drum de la primarie spre fosta ferma

Parcul din fața Primăriei – gospodăria în paragină din centrul satului a fost cumpărată de Primărie, iar în locul ei a fost amenajat un părculeț cu o alee și câteva bănci. Tot în zona parcului a fost construită și o răstignire pe care o puteți vedea în fotografii.

Cam acestea sunt lucrurile pe care le-am observat. Dacă aveți completări, nu ezitați să lăsați un comentariu mai jos.

Categorii:Ştiri diverse
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s