Prima pagină > Ştiri diverse > Muzeul de Istorie și Etnografie din satul Cobani a fost extins și renovat

Muzeul de Istorie și Etnografie din satul Cobani a fost extins și renovat

muzeu-satul-cobani-glodeni (6)

Covor, perne și costume populare expuse la Muzeul din Cobani

În vara anului trecut, fondatoarea și administratoarea Muzeului din satul Cobani, Tamara Lupușor, a inițiat o acțiune de extindere și renovare a muzeului din sat, deoarece lucrurile donate de săteni pentru muzeu nu mai încăpeau în spațiul existent.

În luna iunie a anului trecut vă anunțam despre această inițiativă pe blog și pe grupul cobănenilor de pe Facebook, solicitându-vă sprijinul pentru această acțiune. Săptămâna trecută am făcut o vizită la muzeul din sat. Iată ce am văzut și ce am aflat.

În urma apelului lansat de Tamara Lupușor, muzeul a primit numeroase donații atât din partea comunității locale, cât și din partea cobănenilor aflați în străinătate. Vă transmit pe această cale mulțumiri pentru implicarea de care ați dat dovadă.

Datorită acestei mobilizări, lucrările au fost finalizate în luna noiembrie a anului trecut. A fost construit un spațiu adițional și o intrare separată pe locul în care cândva erau proiectate filmele din Casa de cultură. Acoperișul Casei de cultură au fost înlocuit, iar curtea reamenajată de către Primărie.

Datorită camerei noi, muzeul arată acum mai aerisit și mai spațios, iar lucrurile expuse nu mai sunt înghesuite. Doamna Lupușor a organizat, supravegheat și participat la toate lucrările. Într-un moment de sinceritate, dumneaei mi-a mărturisit că a folosit pentru muzeu și banii personali.

Tot ea se ocupă de colectarea exponatelor, de renovarea lor și cunoaște povestea fiecărui lucru expus. Pentru acest lucru merită toată aprecierea și recunoștința noastră. Vă recomand să mergeți în vizită la muzeu: veți găsi acolo povești interesante din istoria satului și a cobănenilor.

Până atunci, puteți vedea în articol și pe pagina de Facebook o galerie de fotografii, precum și un filmuleț pe care le-am făcut în spațiul nou din muzeu. Să ne auzim de bine!

Categorii:Ştiri diverse
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s